blogpemuda pas lumut

blogpemuda pas lumut
klik sini!

Ahlanwasahlan wamarghaban minkum

saya mengalu-alukan kedatangan anda ke blog saya.... marilah memperjuangkan agama Allah...yakni ISLAM...

14 Januari, 2011

PRK TENANG: Guru diberi amaran undi BN – Mazlan


Assalamu'alaikum......LABIS : Timbalan Menteri Pelajaran, Dato’ Dr Wee Ka Siong bersama Pengarah Pelajaran negeri Johor, Markom Giran mengingatkan semua guru-guru perlu mengundi BN dan mempercepatkan mesyuarat PIBG Januari ini.

Demikian pendedahan oleh Timbalan Pengarah 1, Jentera Operasi PRK, Mazlan Aliman yang mendakwa Ka Siong bersama Markom telah berkempen awal supaya guru-guru menyokong calon BN dalam PRK Dun Tenang.

Katanya, mereka juga telah mengarahkan supaya mesyuarat PIBG ditambah dengan program sampingan dipercepatkan Januari ini yang setiap tahun diadakan pada bulan Mac.

Menurut beliau, tindakan Ka Siong dan Markom itu menyebabkan guru-guru tidak berpuas hati kerana menambah bebanan guru-guru dalam bulan Januari.

Mazlan yang juga Ketua Penerangan PAS Johor mendapati Jabatan Agama Islam Johor (Jaij) juga telah turun ke Dun Tenang bersama Penasihat Agama Johor, Dato’ Noh Gadut. Jabatan Hal Ehwal Orang Asli juga dimaklumkan telah turun berkempen walaupun hanya ada 100 orang.

Tindakan itu tegas beliau membuktikan bahawa Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) rela menjadi `kuda tunggangan’ BN kerana membenarkan BN berkempen sebelum hari penamaan calon.

Beliau turut mendedahkan Labis merupakan bandar tertua di Johor tetapi tiada pembangunan yang seimbang sebaliknya penduduk di daerah Labis masih jauh ketinggalan.

“Amat menyedihkan kerana Dun Tenang agak mundur jika dibandingkan dengan bandar-bandar berhampiran,” katanya.

Beliau yakin kemunduran Labis itu disebabkan kegagalan pimpinan BN dan Adun terdahulu yang tidak berupaya untuk membangukan kawasan sekali gus membela penduduk di situ.

Katanya, sudah menjadi amalan biasa BN setiap kali PRK akan berlaku projek mi segera dengan seperti menabur tar jalan dan sebagainya.

Beliau turut menyentuh tarikh PRK selama sebulan itu merupakan strategi BN untuk menggunakan jentera yang sedia ada bagi memastikan mereka mendapat kemenangan dengan majoriti 5,000.

Menurut beliau, dengan tarikh itu pimpinan BN yakin pengundi luar akan balik dan memberi sokongan kepada calon BN yang diwakili Umno.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

cari jam NEGARA anda!

wassalamun...

nalanniqa'

tamat

tamat